Onsdag 29. november arrangerte CURE paneldebatt på Litteraturhuset i Trondheim i forbindelse med Norsk antropologisk konferanse i Trondheim i begynnelsen av desember. Jens Røyrvik ledet panelet som besto av Håkon Fyhn, Tore Vagn Lid, og Gunhild Tøndel og Cecilia G. Salinas, alle fra NTNU.

Debatten tok utgangspunkt i de mange uttrykkene for motstand mot omstilling vi har sett i de senere årene, fra demonstranter som vil ha vekk vindturbinene på Fosen som sperret inngangen til Stortinget, via motstand mot bomveier førte til et nytt politisk parti i kommunevalget i 2019 til hatgrupper som er etablert mot grønn teknologi, smartmålere og elbiler.

Panelet diskuterte hvor mangfoldig motstand er, og at den kan være motivert av ulike årsaker. Det er en styrke for demokratiet, samtidig som den også kan utgjøre en trussel. Mangler vi forståelse av fenomenet motstand, og kan motstanden avsløre underliggende tendenser i vår samtid det er verd å merke seg?

Den første delen av samtalen ble spilt inn og er tilgjengelig som podkast her, med lenke til Spotify.

Debatt på Litteraturhuset: Jens Røyrvik, Håkon Fyhn, Cecilia G. Salinas, Gunhild Tøndel og Tore Vagn Lid.