I sommer og høst har CURE med prosjektleder Lucia Lista i spissen arrangert to sesjoner om motstand mot energiomstillingen på to ulike konferanser, i Trondheim og Oslo.

«Beyond crisis/beyond normal» samlet samfunnsvitenskapelige og humanistiske forskere på Digs i Trondheim 27. og 28. september. Konferansen, som ble arrangert av NTNU Energy Society,  utforsket ulike aspekter av bærekraft på tvers av hverdagsliv, politikk, teknologi, kunst og innovasjon, med flere ulike tverrfaglige perspektiver. Liste (bildet) deltok her med «Enacting Energy Citizenship in Social Media».

Les mer om «Beyond crisis/beyond normal» her.

Tidligere i år, i juni,  snakket Liste om energibruk og innbyggerengasjement på en konferanse på Universitetets bibliotek på Blindern i Oslo. «6th Nordic STS Conference 2023» handlet om å undersøke det ubehagelige i den store energiovergangen vi er midt i nå. Her deltok Liste med «Embracing the uncomfortable in energy transitions: examining conflict, justice, and disruption».

Her kan du lese mer om konferansen i Oslo.